I serveringen på 25manna planerar vi att sälja hembakade chokladrutor och för att få en jämn kvalitet vill vi att alla följer samma recept.
Hjälp oss att sprida info att vi behöver hjälp med bakning till 25manna enligt bifogat recept.
Be dem som bakar att anmäla det till Susanne.lindholm1962@gmail och vi vill ha chokladrutorna levererade till serveringen i engångsförpackningar (dvs vi vill inte ha plåtar etc. som ska tillbaka till ägaren).
Chokladrutor till en stor långpanna
Sockerkakssmet: Glasyr:
4 ägg 300 g florsocker
6 dl socker 6 msk smält margarin
3 dl mjölk 3 tsk vaniljsocker
9 dl vetemjöl 6 msk kallt kaffe
4 tsk bakpulver 3 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2 msk kakao Garnering:
300 g smält margarin Kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, och kakao och rör ner det i smeten.
Blanda till sist i avsvalnade smälta margarinet.
Bred ut smeten i en väl smord långpanna.
Grädda i ugn 225 g ca.15-20 min
Blanda samman alla ingredienserna till glasyren och bred den över den kalla kakan.
Strö rikligt med kokos och skär upp kakan i rutor ca 35 st.