10-mila – Ungdomskaveln!

Täby hade i år hela tre lag på startlinjen i ungdomarnas 10-milabudkavle, en mixbudkavle för upp till -16 (minst två tjejer i laget). De totalt 280 lagen utmanades i år av extra svåra och långa banor i upplandsskogen.

Täby hade ett mer rutinerat förstalag med mest ”äldre” löpare, och två lite mer orutinerade lag där flera löpare debuterade i 10-milasammanhang. Positivt var att man kunde dubblera löpare på flera sträckor.

Linnea, Fredrik och Axel sprang ut på den första sträckans gafflade 4,8 km på lördagens förmiddag. Alla tre gjorde fina lopp, Linnea var inne fem minuter efter täten, Axel och sedan Fredrik några minuter därefter.

Andra sträckan var 3,7 km (rak) och löptes av Anna H/Ida i förstalaget och Embla/Amanda och Anton P/Filip i andra- och tredjelaget. En mycket snabb sträcka! Värt att nämna är 11-åringarna Anton och Filip som sprang mot mycket äldre konkurrenter ändå plockade platser på sin sträcka!

Vidar sprang tredje sträckan i förstalaget och gjorde ett riktigt bra lopp då han plockade 60 platser. I de andra lagen sprang Anton H/Viktor och Nickolina/Malin.

På sistasträckan, som var hela 6,2 km, kämpade norska Nydalen hårt och vann till slut tävlingen med god marginal före Konnerud. För Täbys del tog Edvin förstalaget i mål på en fin 37:e plats och Ellen tog in andralaget på 197:e plats. Josefin kämpade hårt och gav sig inte på den svåra och långa banan och tredjelaget kom på 229:e plats.