På fredagen samlades vi i Ågestagården och efter regn och hackande i marken för att få upp tält så var det dags för medeldistans. Arvid Persson gjorde återigen ett bra lopp och följde upp torsdagens seger i ungomsserien med en fin 4:e plats i H14. I H12 sprang också Edvin och Vidar bra och blev 3:a och 5:a. Det var luriga banor och många fick erfara att en träspong också är en stig på kartan.

Efter tävlingen var det några som vågade sig på att bada då dusch-mannen kliade sig i huvudet hela helgen över hur han skulle få varmvatten. Efter ett tag var det dags för att sova i militärtälten, vilket ungdomarna inte är lika bra på som att springa orientering:).

På lördagsmorgonen hade Södertörns träningsguru lagt 31-st banor i skogen. Det var kontroll-plock, kompass-övningar, slinger-bult, linje-ol och vägvalsövningar. Kul att se klubbens H10-löpare Anton Hänström och Fredrik Hansson komma i skogen obekymrade på en svår linje-OL. Anna Herbert och Emma Hagrot tränade mest och kom sist till lunchen.

Sen var det dags för äventyrsstafett och som vanligt var alla väldigt förvirrade innan start. Men det gick bra och lite rolig var det att se Malin Hansson och Ida Hänström tävla mot H16 löpare på tarzan-bana då det var den enda parallella sträckan. Kallt var det att simma ut till bryggan med luft-madrasser, Anton och Vidar hade bästa taktiken med Anton på madrassen och Vidar som motor. Fast många var inblandade i att försöka kläcka ordgåtan gick det ändå inte, ordet var princesstårta och Tullinge vann också en sådan.

På kvällen var det middag och fotboll intill sena natten innan ett nytt försök att sova i tältet.

På söndagen var det stafett och Täbys ungdomar visade återigen framfötterna.

På stora stafetten blev Täby 9:a med Hanna Hänström, Gabriel Lundvall, Arvid Persson och Emma Hagrot. En jättebra insats eftersom de tävlade mot dem som är 2-3 år äldre och banorna var väldigt svåra.

På lilla stafetten så blev Täby 2:a med Vidar Persson, Anton Hänström, Jonatan Svensson, Fredrik Hansson och Edvin Nordström. Anton gjorde ett kanon-lopp och hade snabbast tid av alla på mellansträckan, fast många är H12. Täby OK 1 som var ett rent tjej-lag med Linnea Johansson, Ida Hänström och Anna Herbert sprang också bra och blev 10:a av dom 26 startade lagen.

Tältlägret är kul och nästa år hoppas vi att ännu fler av klubbens gröna-löpare kommer med.