U10Mila 2009-08-01

Ungdomens 10-mila avgjordes i Tranemo den 31 juli - 1 augusti med OK Tranan och Ulricehamns OK som arrangörer. Våra löpare lyckades göra ett nästan lika bra resultat som förra årets succé.

D18-laget lyckades allra bäst och kom på andra plats, slagna bara av Tullinge SK. Hilda Forsgren angav tonen på första sträckan, var med längst fram hela vägen och växlade nia, endast 46 sekunder efter ledande Ulricehamns OK. Hedvig Markgren höll placeringen bra på andra sträckan och växlade som tolva, knappt fyra minuter efter Ulricehamn, som behöll ledningen. Elisabeth Ahlgren plockade en placering på tredje sträckan och kom in som elva, drygt sex minuter efter Tullinge SK, som nu tagit ledningen. Här gjorde även Greta Forsgren och Vera Markgren bra insatser som sprang sträckan parallellt med Elisabeth. Sedan gjorde Christina Løvald Hellberg ett storartat lopp på fjärde sträckan och kom in som femma. Hon sprang sträckan nästan två minuter snabbare än Tullinge i täten. Johanna Olsson avslutade sedan med en riktigt kanonlopp. Hon var snabbt uppe på andra plats och närmade sig Tullinge alltmer. Tullinge höll dock undan och vann till slut knappt fyra minuter före Täby. En mycket bra insats av våra flickor.

H18-laget kom sexa, efter genomgående bra insatser. Axel Roos växlade som nummer 39 på första sträckan, drygt fem minuter efter ledande OK Alehof. Henrik Olsson plockade in några sekunder på täten på andra sträckan och växlade på plats 22. Joakim Carlsson sprang riktigt fort på fjärde sträckan och kom in som trettonde man, mindre än fyra minuter efter ledande Espoon Suunta. Martin Løvald Hellberg gjorde en toppinsats på fjärde sträckan, där han fortsatte att knapra in sekunder på täten och växlade som åtta. Sedan sprant Martin Olsson den femte sträckan, som är den längsta. Han hade lite problem på slutet då hans kompass gick sönder, men växlade trots detta på trettonde plats efter ledande Stora Tuna. På sjätte sträckan sprang lagets yngste medlem Martin Herbert upp fyra placeringar och kom in som nia. Här sprang även Erik Edén parallellt med Martin. Gustav Lindeborg gjorde ett mycket bra lopp på åttonde sträckan, där han tog in en minut på Stora Tuna och växlade som åtta. Ola Grankvist tog även han in en minut och en plats och kom in som sjua. Jens Rönnols visade sedan sin klass med ett jättefint lopp på den nionde sträckan där han plockade ytterligare en plats. Fredrik Carlsson höll sedan sjätteplatsen på sista sträckan i den hårda konkurrensen. En storartat insats av våra killar.

I HD12-klassen hade vi ett lag där många sprang sin första stora kavle. Hanna Hänström sprang första sträckan jättebra och kom in bara 49 sekunder efter första lag på plats 29. På andra sträckan glesades löparna ut. Arvid Persson gjorde ett fint lopp och klättrade till plats 22 då han växlade sex minuter efter ledande lag. På tredje sträckan hade vi tre löpare parallellt. Gustav Aflodal och Edvin Nordström sprang riktigt fort och kom in nästan samtidigt på plats sexton. Här sprang även Vidar Persson. Emma Hagrot avslutade för Täby. Många lag hade bra avlutare och hon tvingades släppa förbi sig en del lag. Slutplaceringen blev till slut 34. En fullt godkänd insats som vi hoppas kunna förbättra till nästa år.

Nummer 6 Axel, är startklar

Axel avanserar i fältet, vid startpunkten hade han 20m lucka.

Axel var är du?

Inte långt borta, växlar till Henrik efter ett bra lopp.

Henrik varvar, Hagaby ligger bakom.

Stämningsbild klockan 04.20, Henrik växlar till Jocke på tredje.

Jocke hade starkast lampa, Martins hemmabygge.

Jocke, Martin o Roland

Martin Lövald-Hellberg mot mål efter en kanonsträcka.

Martin O speglar sig strax före varvning.

Martin gav allt...

Martin Herbert också.

Gustav mot växling på sträcka sju.

Ola

Ola skickar ut Jens på näst sista. Killen från MS Parma ser ut att vara ett nummer större...

Jens på väg mot varvning.

Jens har inte släppt förbi jätten från MS Parma

Fredrik gör ett stabilt lopp och springer mot en sjätteplats.

Täby som vann förra året, längst fram till höger med 501.

Haren var hare.

Hilda mot växel.

Hedvig mot växel på sträcka två.

Lars, Hedvig och My

Christina suger i sig av pappas råd..

Elisabeth skickar ut Christina på näst sista sträckan.

Vera och Greta sprang parallellsträckan med Elisabeth

Christina på väg mot sista växeln som femma!

Johanna ut på sista för att försöka plocka ytterliggare placeringar.

OK Tyr har äntligen plockats av banan pga av tidig felstämpling. Linnea Martinsson hade gärna fortsatt ser det ut som.